Om oss

DET BÖRJADE MED

EN KÄRLEKSFÖRKLARING
Sandra som driver Viva la Svezia

Tänk att jag kan vara så långt från Italien och samtidigt träffa så många människor som älskar mitt hemland och vill lära sig mer om det. Det är en gåva som jag är otroligt tacksam och glad för! Och det är också därför jag startade och döpte mitt företag till just VivalaSvezia. Jag ville tacka genom att skapa en mötesplats för alla er i Sverige som är nyfikna på och vill ta del av det italienska, både här hemma och på plats nere i Italien. Helt enkelt för svenskar på italienska.

Jag är född och uppvuxen i södra Italien, flyttade till Stockholm 1992. Efter några år i Sverige började jag undervisa vuxna studenter i italienska. Att lära sig ett språk handlar om så mycket mer än grammatik. Ett språk är något levande där vi kan mötas och beröra så många olika spännande ämnen. Så för mig är det naturligt att fylla våra kurser med allt från geografi, litteratur, det vardagliga livet, aktuella händelser till det som intresserar just dig som kursdeltagare. Om det italienska på italienska – så att du lär dig fort och på ett roligt och motiverande sätt samtidigt som du får chansen att träffa andra med samma intresse.

Det var också så vi en gång började med våra resor. 2004 åkte vi ned till mina hemtrakter och min födelsestad Lecce i Salento. Sedan dess har jag årligen arrangerat flera kulturresor både ”hem” och till andra delar av Italien.

Det personliga engagemanget ihop med god kvalitet är något jag vill ska genomsyra allt vi gör här på VivalaSvezia. Vi skräddarsyr såväl kurser som resor, seminarier och events utifrån vad du är nyfiken på och intresserad av. Vi väljer också ut våra samarbetspartners med stor omsorg så att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen. Vill du veta mer om oss så är du varmt välkommen att höra av dig!

Un caloroso saluto!

Sandra