Upp
Meny

Lär dig italienska i Sverige och åk på kulturresor till det genuina italien

Att resa med oss till Italien innebär att du reser med någon som är född och uppvuxen där. Som visar dig var smultronställena gömmer sig och som ser till att du får möta det genuina italienska. Du får praktisera språket i verkligheten och uppleva det du läst och hört om på plats. Vårt mål är att du ska känna det som om du är ute och reser tillsammans med goda vänner!

Vi skräddarsyr alla våra språk- och kulturresor utifrån deltagarnas intressen och önskemål inom kultur, historia, geografi, språk och mat. Och vi väljer med varsam hand ut vilka skolor, guider, hotell osv som vi samarbetar med. Även om du tidigare inte har gått någon av våra språkkurser är du varmt välkommen att följa med.

Klicka på de olika resmålen så kan du läsa mer om och anmäla dig till dem som är aktuella just nu.

Bologna21 - 28 mars 2020

På Bologna, Italiens mathuvudstad, blir man aldrig mätt.

Vilken vacker stad och vilken underbar atmosfär! Folk satt på uteserveringar av alla slag, umgicks och åt gott. Bologna är Italiens mathuvudstad. Tortellini, ravioli, ragù alla bolognese är bara några av de kända maträtterna som kommer härifrån. När jag senast besökte Bologna letade jag framför allt efter ett bra hotell, men hittade istället ett unikt så kallat ”boutiquehotell” beläget i den mest eleganta delen av staden.

Manuela, vars familj ägt hotellet i generationer, tog mig genast på en rundtur bland annat till hotellets fantastiska takterrass där vi kommer att kunna sitta och njuta av både gott vin och en makalös utsikt över Bolognas röda tak. Knappt 10 minuters promenad från hotellet, förbi kaféer, eleganta affärer och vackra gamla byggnader, ligger skolan där våra dagliga språklektioner kommer att äga rum. Skolan ligger inrymd i en fantastisk byggnad, alldeles vid Piazza Santo Stefano och nära det kända medeltida tornet Torre degli Asinelli.

Men jag har även ett alternativ för dig som vill uppleva Bologna tillsammans med oss men inte önskar att delta i språklektioner i skolan. Vi träffas varje dag efter frukost på hotellets takterrass och har en timmes konversation på italienska. Därefter har jag planerat några lätta aktiviteter för att utforska staden tillsammans.

Bologna har verkligen ingredienserna som krävs för att skräddarsy en oförglömlig vecka till dig, som tillsammans med nya och gamla vänner, vill uppleva genuin italiensk kultur och samtidigt ta din redan goda italienska till en ny nivå.

Anmälan

Resan har ett begränsat antal platser. Anmäl dig till info@vivalasvezia.se senast den 29 november 2019.

Priset inkluderar

  • 7 nätter på 4-stjärnigt hotell Touring Bologna inkl frukost
  • Kurs i italienska på Academya Lingue, 20 timmar inkl studiematerial/Alternativt program för dig som inte går i skolan (kontakta oss om du vill veta mer)
  • Guidad promenad i gamla stan i Bologna med auktoriserad guide
  • Aperitivo med tilltugg
  • Heldagsutflykt till La Rocchetta Mattei inkl transfer, guidad tur, inträdesbiljett och lunch
  • En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
  • En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)
  • Varje eftermiddag erbjuder skolan en del aktiviteter som är inkluderade i priset. Du bestämmer själv om du vill vara med genom att anmäla dig direkt i skolans reception.

Pris

Dubbelrum 1395 €
Enkelrum 1585 €

Flyg ingår ej i priset. Information om flygresan får du i samband med din bokning.

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se

Boka resan

Bologna, 21 – 28 mars 2020

Apulien
och Matera17 – 23 april 2020
svd accent

Låt mig visa dig ett Italien du inte upplevt förut.

Landskapet är kargt och dramatiskt med plötsliga kanjoner, ibland över 100 m djupa. Här finns dinosauriespår. Och framförallt grottor. Vissa kilometerlånga, andra svindlande djupa. Flera magiskt vackra. Och de som under årtusenden fungerat som bostäder, faktiskt ända fram till 1950-talet. Då ansett som Italiens skam, idag är staden Matera världskulturarv. Följ med mig till mina hemtrakter i södra delen av Italien – en magisk värld ovan och under jord!

Vi kommer bo i den pittoreska hamnstaden Trani i min barndomsregion Apulien, eller Puglia som vi säger på italienska. Härifrån ger vi oss ut för att upptäcka ett Italien som många turister inte tidigare upplevt.

Jag, Sandra, kommer vara både din värdinna och lärare under vistelsen. Tillsammans med min vän Filippo, professionell naturguide, född och uppvuxen i Trani, så har jag planerat en hel del spännande aktiviteter som vi varvar med lättsamma språklektioner i italienska.

Men, vi startar vår resa redan hemma i Stockholm med en trivsam språkkurs fördelad på tre tillfällen. Bor du inte i Stockholm så kan vi t ex ses över Skype eller på telefon. Du kommer lära dig några enkla ord och fraser som rör konkreta situationer som du sedan kommer kunna praktisera under vår resa. Du får även lära dig om kulturen, musiken, vinet, maten och ja, den italienska atmosfären så att du kan ta till dig än mer när vi är på plats.

Vi kommer ge oss ut på vandring och cykelturer där Filippo guidar oss igenom naturen och historien. Utflykter med fokus på att uppleva omgivningarna, den avslappnande atmosfären och den goda maten snarare än fysiska utmaningar.

Grottstaden Matera, ligger dramatiskt på kanten av en djup ravin alldeles över gränsen i grannregionen Basilicata. I den gamla stan, Sassi di Matera, förflyttar vi oss för en stund till en annan tidsålder och får uppleva några av världens äldsta och bäst bevarade bostäder. Här i grottorna bodde ca 15 000 invånare i en labyrint full av trappsteg och smala gångar ända fram till 1950-talet. Vår guide tar oss med på en spännande och annorlunda promenad och berättar en historia som berör.

Alberobello är känt för sina över tusen toppiga hus “trulli”. Staden finns med på Unesco:s världsarvslista. De branta gatorna omges av dessa välhållna “trulli” som ofta har tak målade med magiska symboler som ska ge husets ägare lycka.

Matlagningskurs med min vän Miriam och hennes bror Nicola har vi på deras charmiga lantgård. Det apuliska köket anses vara ett av Italiens bästa och Miriam och Nicola kommer lära oss laga en av traktens specialiteter med råvaror från gården. I samband med matlagningen har vi en av våra lektioner i italienska – så det du lär dig blir användbart med en gång!

Parco Nazionale Alta Murgia, Altamura e la Gravina Sotteranea. Vi cyklar genom naturen tillsammans med Filippo som berättar om de spännande omgivningarna. Vi stannar till i Altamura för att smaka på det berömda brödet, Pane di Altamura, på focaccia och på lokala produkter. År 1993 upptäcktes “L’Uomo di Altamura”, Altamuramannen, ett delvis bevarat fossil som kan dateras 130 000 år tillbaka. Fyndet gjordes i ”Grotta Di Lamalunga”. Vi åker vidare med buss till Gravina di Puglia för att få en guidad tur i “La Gravina Sotterranea”.

Castel del Monte, ett av de mest berömda monumenten i Puglia och som även finns med på Unesco:s världsarvslista. Slottet med sina åttakantiga torn har en underbar utsikt över landskapet och havet. Vi kommer få en guidad tur inne på slottet och kommer även ha en lättare vandring i dess omgivningar.

Vi tar tåget över dagen till Bari och får en guidad tur i den charmiga gamla stan med sina smala gator där dörrarna står vidöppna och grannarna springer in och ut hos varandra på italienskt vis. Frågar du kan du säkert få köpa lite hemlagad pasta. Bari är Puglias huvudstad med färgglada hus, slott, katedral, strandpromenad och en stor, pulserande hamn.

Vår hemstad Trani är en historiskt betydelsefull stad med medeltida kyrkor, vacker romansk katedral och fina badstränder. En gång var Trani porten till och från det heliga landet och tempelriddarna hade både kyrka och sjukhus här. Vi kommer att bo på omtyckta Palazzo Paciotti, ett historiskt palats som nyligen renoverats till ett elegant B&B med stora ljusa rum, eget badrum och daglig städning. Systrarna Angela och Antonietta, vars familj äger Palazzo Paciotti, bjuder på frukost på takterrassen medan du njuter av den underbara utsikten. Palazzo Paciotti ligger centralt i gamla stan, nära katedralen och hamnen, så du enkelt kan promenera runt på egen hand.

Pris

Pris per person med del i dubbelrum 22 600 kr.
Enkelrumstillägg 3 200 kr.

Priset & programmet inkluderar:

• Kurs i italienska i Stockholm, 6 tim inkl studiematerial. Datum: 16, 30 mars samt 6 april. Tid: 18:00 – 19:30. Bor du inte i Stockholm så kan vi träffas via Skype eller per telefon istället.
• Flyg med Lufthansa t/r Stockholm – Bari. Alt från Köpenhamn eller Göteborg.
• Privat transfer t/r från flygplatsen till Trani.
• Sex övernattningar på eleganta och nyrenoverade Palazzo Paciotti motsvarande ett fyrstjärnigt hotell
• En aperitif med tilltugg
• Sex frukostar – Frukostbuffé med utvalda lokala råvaror
• Sex måltider inkl. vin och vatten (fyra luncher och två middagar)
• Lättare vandring med guide i Parco Murgia Materana 
• Lättare vandring med guide i Parco Nazionale dell’Alta Murgia
• Guidad promenad i Tranis gamla stan
• Guidad promenad i Sassi di Matera
• En cykeltur (inkl. cykeluthyrning)
• En kort resa med tåg till Bari (inkl. biljett)
• Ett guidat besök i Alberobello
• Ett guidat besök i La Gravina Sotterranea
• Ett besök till Castel del Monte inkl guidad tur
• En matlagningskurs
• Ett besök i Altamura
• Guidad promenad i Bari
• Tre lektioner i italienska
• Alla inträdesbiljetter
• Privat transfer med buss under hela veckan
• Skatt och dricks

Program dag för dag:

Ladda ner fullständigt program som pdf.

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Bokning per telefon 08 – 39 61 48

Boka resan

Apulien och Matera 17 – 23 april 2020

MarcheI samarbete med Trattoria Montanari
5 – 11 Maj 2020

Åk vilse med mig och upplev en bortglömd del av Italien!

Tänk dig att jag viskar det här i ditt öra för nu ska jag berätta för dig om ett ställe många inte upptäckt än. En plats där du har både snötäckta bergstoppar och kritvita stränder och däremellan ett kuperat landskap fyllt med nationalparker, historiska städer, medeltida byar där tiden verkar ha stannat och snirkliga vägar som man faktiskt vill köra lite vilse på för en stund. Och allt omgett av ett slags lugn. De som bor här sägs nämligen vara mycket nöjda med livet. Kom med och lär känna Marche!

Granne med Toscana, då är det lätt att bli bortglömd. Men Marche är minst lika vackert, dessutom billigare och med färre turister. Köket är lika mångfasetterat som landskapet. Och historia råder det ingen brist på.

Jag, Sandra, kommer vara din värdinna under vistelsen och tillsammans med min vän Stefano som bor i Marche så har jag planerat in ett flertal spännande aktiviteter för oss under veckan. Du kommer bl a få uppleva dramatisk, orörd natur i nationalparken Monti Sibillini, besöka charmiga byar och träffa dess invånare . Tillaga och smaka på traktens specialiteter på den omtyckta agriturismo-gården Villa Cicchi. Och besöka den familjedrivna vingården Tenuta Cocci Grifoni där vi äter lunch och avnjuter av familjens goda viner.

Vi bor på fyrstjärnigt hotell mitt i kulturstaden Ascoli Piceno vid Appeninernas fot. Det här är kanske Marches vackraste stad. Med alla byggnader uppförda i kalkstenen travertino så är den både ljus och stämningsfull. Inte minst torget Piazza del Popolo som anses vara ett av Italiens vackraste. Här ligger också landets kanske mest anrika café, Caffè Meletti. Stefanos kusin, Matteo Meletti, kommer välkomna oss till sin stad och bjuda på sin familjs berömda likör med samma namn medan han berättar lite om caféets över hundraåriga historia.

Resan arrangeras i samarbete med Trattoria Montanari som drivs av Natalie Montanari. Hon har rötterna i Marche, vilket präglar såväl maten som stämningen på den charmiga kvarterskrogen som verkligen är en liten del av Italien i Stockholm. Här hämtar man tryffel från Marches böljande kullar och vongole från Adriatiska havet. Natalie kommer att följa med på resan och dela med sig av sina kunskaper om den regionala matkulturen.

Program dag för dag:

Ladda ner fullständigt program som pdf.

Pris

21 700 kr med del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 3 900 kr

Priset & programmet inkluderar

• Direktflyg med SAS t/r Stockholm Arlanda – Rom Fiumicino
• Busstransfer t/r från flygplatsen i Rom till hotellet i Ascoli Piceno (bussresan tar ca 2 h)
• 6 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost. Titta på hotellet
• Lektion i italienska i Stockholm, 2 tim inkl studiematerial.
Datum: 27/4 kl 18:00 – 19:30
• Lektion i italienska i Ascoli Piceno
• Guidad promenad i Ascoli Piceno med auktoriserad guide
• Guidad promenad i staden Offida med auktoriserad guide
• Utflykt till nationalparken Monti Sibillini
• Besök till byarna Smerillo e Force inkl testa konsthantverk med koppar
• Besök på Cave Cavam inkl att testa på stenhuggarkonsten
Vinprovning och språklektion
• Matlagningskurs inkl lunch på agriturismo-gården Villa Cicchi
• Välkomstdrink med tilltugg på historiska Caffè Meletti
• Sex måltider inkl. dryck (fyra luncher och två middagar)
• Skatt och dricks

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan

Marche, 5 – 11 maj 2020

Modena17 - 24 oktober 2020
svd accent

En kulturresa fylld med skön sång, god smak och snabba bilar.

Pavarotti, Enzo Ferrari Museum, Maserati, Lamborghini, Parmigiano Reggiano, Lambrusco, Aceto Balsamico di Modena, Pastakurs med en Rezdora, La Corale Rossini, “Prova på” kurs i italienska.

Följ med till norra Italien. Till distriktet Emilia Romagna och den mondäna universitetsstaden Modena. Till den förre megastjärnan och operadivan Luciano Pavarottis och den stegrande fullblodshingstens hemstad. Jag tänker naturligtvis på Ferrari, men också på Lamborghini, Maserati, Pagani och Ducati vars produktionsanläggningar och museer alla ligger samlade inom ett begränsat landområde mellan Bologna och Modena.

Modenas anor sträcker sig ända till antiken. Till det romerska kejsardömets glansdagar. Genom stadens historiska centrum vandrar du rent bokstavligt på samma gata som de gamla romarna en gång gjorde. Via Emlia löper i sin originalsträckning än idag förbi torget Piazza Grande där både revolutioner och avrättningar har ägt rum. Denna antika gata är idag ett mycket populärt promenadstråk. Både Piazza Grande och flera av de historiska byggnader som utgör torgets inramning är upptagna på UNESCO:s världsarvslista där även 1100-talskatedralen Duomo med sitt vita 86 meter höga klocktorn finns med.

I Modena kommer du att kunna frossa i god smak. Här produceras världens finaste balsamvinäger. Liksom ”ostarnas ost” Parmigiano Reggiano, den ursprungskyddade delikatessen prosciutto di Modena och vinet Lambrusco DOC. Och inte minst pasta som du själv kommer att få lära dig tillaga med hjälp av en Rezdora. Här finns även en av Italiens bästa och mest aktiva sångkörer – La Corale Rossini. Tillsammans tillbringar vi en hel vecka i Modena med omnejd. Ett ambitiöst program väntar där skön sång, utsökt mat, snabba bilar och guidade turer står för underhållningen. Bland annat.

För dig som vill och har möjlighet börjar vår resa redan i Stockholm. Med en lättare språkkurs fördelad på tre tillfällen. Bor du inte i Stockholm så kan vi t ex ses över Skype eller på telefon. Jag kommer att lära ut både ord och några enkla fraser som du har nytta av i Modena. Vi kommer även att prata om italiensk kultur, musik, mat och vin. Men framför allt så får vi tillfälle att lära känna varandra redan innan avfärd. Något som jag vet av erfarenhet att alla uppskattar.

Program dag för dag:

Ladda ner fullständigt program som pdf.

Pris

Pris per person med del i dubbelrum 22 800 kr.
Enkelrumstillägg 3 900 kr.

Priset & programmet inkluderar:

•Kurs i italienska i Stockholm, 6 tim inkl studiematerial. Datum: 21 sept, 5, 12 okt. Tid: 18:00–19:30. Bor du inte i Stockholm ses vi via Skype el telefon.
•Flyg med Lufthansa t/r Stockholm – Bologna. Alt från Köpenhamn eller Göteborg.
•Privat transfer t/r från flygplatsen till Modena
•Sju övernattningar i dubbelrum på Hotel Palace Milano
•Sju frukostar. Frukostbuffé med utvalda lokala råvaror
•Fem måltider inkl. dryck (tre luncher och två middagar)
•Guidad tur i Modenas historiska centrum
•Besök hos en vinproducent
•Guidad visning hos producent av balsamvinäger
•Besök hos producent av Parmigiano Reggiano
•Två lektioner i italienska i Modena
•Inträde och guidad tur i Casa Museo Pavarotti
•Guidad tur i “Teatro Comunale Pavarotti”
•Pastakurs med en Rezdora
•Inträde ”La Corale Rossini”
•Inträde i Museo Enzo Ferrari (Modena)
•Guidad visning Lamborghini
•Privat transfer med buss under hela veckan
•Skatt och dricks
Det här tillkommer
• Inträde Maserati (ca 30 €)
• Inträde Museo Ferrari (Maranello) (ca 25 €)

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Boka resan

Modena 17 – 24 oktober 2020