Upp
Meny

Studia l’italiano in Svezia e scopri insieme a noi l’Italia più vera e genuina

I viaggi VivalaSvezia sono rivolti ad adulti che amano l’Italia e l’italiano. Accompagniamo i partecipanti alla scoperta delle realtà più autentiche e delle gemme nascoste di ogni destinazione. Chi studia la lingua ha la possibilità di fare pratica in un contesto reale e vivere in prima persona le cose di cui ha letto o sentito parlare. Il nostro obiettivo è quello di fare vivere delle esperienze uniche e personalizzate, in un clima allegro e spensierato, come se fossimo un gruppo di vecchi amici.

Gli itinerari sono realizzati su misura sulla base degli interessi e delle preferenze dei partecipanti in tema di cultura, storia, geografia, lingua e cucina italiana. Selezioniamo con estrema cura le scuole, le guide e le strutture con cui collaboriamo.

PUGLIA11, 18, 25 februari, 4 mars 2022
TOUR VIRTUALE

Vieni con noi in Puglia!

Det här är en virtuell resa i fyra etapper. Vi besöker min älskade region Puglia utan att behöva flytta på oss. Resan gör vi på Zoom. Tack vare guidningen av min vän Gaetano, som många av er redan känner genom tidigare resor, såväl fysiska och virtuella, kommer vi att lära känna Puglia bättre.

Gaetano är född på Sicilien och bor i Palermo. Han kan det mesta om Södra Italien. Han kommer att ta oss runt på Puglia och berätta saker som de flesta av oss inte känner till om regionen. Resan från Gargano till Salento kommer att vara givande och intressant.

Resan är gjord för er som studerar italienska och älskar Italien. Inför och efter varje etapp kommer jag att skicka ut ett program, en ordlista och en sammanfattning om det som Gaetano har berättat.

Gaetano kommer att prata på italienska och jag, Sandra, lovar att han kommer att tala tydligt och – långsamt. Dessutom är jag med under hela resan!

Vi har delat upp resan i fyra etapper.
Varje etapp är cirka 60 min.
Språket: italienska
Från nivå A2 till nivå B2.
Plats: Zoom
Datum: 11, 18, 25 februari, 4 mars 2022
Tid:  kl. 09:30
Pris: 1 950 kr
PROGRAM
Ladda ner program som pdf.

Boka här

Bologna2 - 9 april 2022

På Bologna, Italiens mathuvudstad, blir man aldrig mätt.

Vilken vacker stad och vilken underbar atmosfär! Folk sitter på uteserveringar av alla slag, umgås och äter gott. Bologna är Italiens mathuvudstad. Tortellini, ravioli, ragù alla bolognese, lasagne är bara några av de kända maträtterna som kommer härifrån.

Men Bologna är även en historisk stad och de mest populära kulturskatterna ligger i stadens äldre delar. Piazza Maggiore är en bra utgångspunkt för sightseeing. Och vårt hotell ligger i närheten, bara några minuters gångavstånd från Piazza Maggiore och vår skola.

Språket må vara målet med många av våra resor. Men att kunna bjuda på en lika verklig som personlig upplevelse av livet i Italien är minst lika viktigt för oss. Varje resa är en resa i tid och rum med mig som både guide och reskamrat. Det antika Italien är lika närvarande som det moderna. Som en skattkista utan botten.

Språkkurs – Du kan välja mellan tre eller fyra timmars lektion varje dag i fem dagar med mycket trevliga och duktiga lärare (kursnivå A1, A2, B1, B2, C1). Är du osäker på vilken nivå som passar dig bäst är du varmt välkommen att höra av dig så kan vi tillsammans diskutera oss fram till det.

Anmälan

Resan har ett begränsat antal platser. Anmäl dig till info@vivalasvezia.se senast den 10 januari 2022.

Priset inkluderar

  • 7 nätter på 3-stjärnigt hotell Hotel Cavour inkl frukost
  • Kurs i italienska på Academya Lingue, 20 timmar inkl studiematerial
  • Guidad promenad i gamla stan i Bologna med auktoriserad guide
  • Aperitivo med tilltugg
  • Heldagsutflykt till La Rocchetta Mattei inkl transfer, guidad tur, inträdesbiljett och lunch
  • En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
  • En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)
  • Varje eftermiddag erbjuder skolan en del aktiviteter som är inkluderade i priset. Du bestämmer själv om du vill vara med genom att anmäla dig direkt i skolans reception.

Pris

Dubbelrum 1 620 €
Enkelrum 1 795 €

Flyg ingår ej i priset. Information om flygresan får du i samband med din bokning.

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se

Boka resan

Bologna, 2 – 9 April 2022

Apulien & Matera9 – 15 september 2022
svd accent

Låt mig visa dig ett Italien du inte upplevt förut.

Landskapet är kargt och dramatiskt med plötsliga kanjoner, ibland över 100 m djupa. Här finns dinosauriespår. Och framförallt grottor. Vissa kilometerlånga, andra svindlande djupa. Flera magiskt vackra. Och de som under årtusenden fungerat som bostäder, faktiskt ända fram till 1950-talet. Då ansett som Italiens skam, idag är staden Matera världskulturarv. Följ med mig till mina hemtrakter i södra delen av Italien – en magisk värld ovan och under jord!

Vi kommer bo i den pittoreska hamnstaden Trani i min barndomsregion Apulien, eller Puglia som vi säger på italienska. Härifrån ger vi oss ut för att upptäcka ett Italien som många turister inte tidigare upplevt.

Jag, Sandra, kommer vara både din värdinna och lärare under vistelsen. Tillsammans med min vän Filippo, professionell naturguide, född och uppvuxen i Trani, så har jag planerat en hel del spännande aktiviteter som vi varvar med lättsamma språklektioner i italienska.

Men, vi startar vår resa redan hemma i Stockholm med en trivsam språklektion i italienska. Bor du inte i Stockholm så kan vi t ex ses över Zoom. Du kommer lära dig några enkla ord och fraser som rör konkreta situationer som du sedan kommer kunna praktisera under vår resa. Du får även lära dig om kulturen, musiken, vinet, maten och ja, den italienska atmosfären så att du kan ta till dig än mer när vi är på plats.

Vi kommer ge oss ut på vandring och cykelturer där Filippo guidar oss igenom naturen och historien. Utflykter med fokus på att uppleva omgivningarna, den avslappnande atmosfären och den goda maten snarare än fysiska utmaningar.

Grottstaden Matera, ligger dramatiskt på kanten av en djup ravin alldeles över gränsen i grannregionen Basilicata. I den gamla stan, Sassi di Matera, förflyttar vi oss för en stund till en annan tidsålder och får uppleva några av världens äldsta och bäst bevarade bostäder. Här i grottorna bodde ca 15 000 invånare i en labyrint full av trappsteg och smala gångar ända fram till 1950-talet. Vår guide tar oss med på en spännande och annorlunda promenad och berättar en historia som berör.

Alberobello är känt för sina över tusen toppiga hus “trulli”. Staden finns med på Unesco:s världsarvslista. De branta gatorna omges av dessa välhållna “trulli” som ofta har tak målade med magiska symboler som ska ge husets ägare lycka.

Matlagningskurs med min vän Miriam och hennes bror Nicola har vi på deras charmiga lantgård. Det apuliska köket anses vara ett av Italiens bästa och Miriam och Nicola kommer lära oss laga en av traktens specialiteter med råvaror från gården. I samband med matlagningen har vi en av våra lektioner i italienska – så det du lär dig blir användbart med en gång!

Parco Nazionale Alta Murgia e la Gravina Sotterranea. Vi cyklar genom naturen tillsammans med Filippo som berättar om de spännande omgivningarna. Vi stannar hos en lokal producent “La fattoria delle mandorle” för att smaka på deras berömda lokala produkter. Vi åker vidare med buss till Gravina di Puglia för att få en guidad tur i “La Gravina Sotterranea”.

Castel del Monte, ett av de mest berömda monumenten i Puglia och som även finns med på Unesco:s världsarvslista. Slottet med sina åttakantiga torn har en underbar utsikt över landskapet och havet. Vi kommer få en guidad tur inne på slottet och kommer även ha en lättare vandring i dess omgivningar.

Vår hemstad Trani är en historiskt betydelsefull stad med medeltida kyrkor, vacker romansk katedral och fina badstränder. En gång var Trani porten till och från det heliga landet och tempelriddarna hade både kyrka och sjukhus här. Vi kommer att bo på omtyckta Palazzo Paciotti, ett historiskt palats som nyligen renoverats till ett elegant B&B med stora ljusa rum, eget badrum och daglig städning. Systrarna Angela och Antonietta, vars familj äger Palazzo Paciotti, bjuder på frukost på takterrassen medan du njuter av den underbara utsikten. Palazzo Paciotti ligger centralt i gamla stan, nära katedralen och hamnen, så du enkelt kan promenera runt på egen hand.

Kuriosa. I James Bonds senaste film, “No time to die” är de första 18 minuterna inspelade i Matera och Gravina di Puglia.

Pris

Pris per person med del i dubbelrum 24 690 kr.
Enkelrumstillägg 3 500 kr.

Priset & programmet inkluderar:

• Kurs i italienska i Stockholm, 2 tim inkl studiematerial. Datum: 5 september. Tid: 18:00 – 19:30. Bor du inte i Stockholm ses vi via Zoom.
• Flyg med Lufthansa t/r Stockholm – Bari. Flyg från Köpenhamn eller Göteborg är möjlig mot förfrågan. Ytterligare kostnad kan tillkomma.
• Gemensam transfer t/r från flygplatsen till Trani.
• Sex övernattningar på eleganta och nyrenoverade Palazzo Paciotti motsvarande ett fyrstjärnigt hotell
• En aperitif med tilltugg
• Sex frukostar – Frukostbuffé med utvalda lokala råvaror
• Sex måltider inkl. vin och vatten (fyra luncher och två middagar)
• Lättare vandring med guide i Parco Murgia Materana 
• Lättare vandring med guide i Parco Nazionale dell’Alta Murgia
• Guidad promenad i Tranis gamla stan
• Guidad promenad i Sassi di Matera
• En cykeltur (inkl. cykeluthyrning)
• Ett guidat besök i Alberobello
• Ett guidat besök i La Gravina Sotterranea
• Ett besök till Castel del Monte inkl guidad tur
• En matlagningskurs
• Ett besök hos en lokal producent
• Två lektioner i italienska
• Gemensam transfer med buss under hela veckan
• Skatt och dricks

Program dag för dag:

Ladda ner fullständigt program som pdf.

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Bokning per telefon 08 – 39 61 48

Boka resan

Apulien och Matera 9 -15 september 2022

Modena24 - 30 april 2022
svd accent