Upp
Meny

Studia l’italiano in Svezia e scopri insieme a noi l’Italia più vera e genuina

I viaggi VivalaSvezia sono rivolti ad adulti che amano l’Italia e l’italiano. Accompagniamo i partecipanti alla scoperta delle realtà più autentiche e delle gemme nascoste di ogni destinazione. Chi studia la lingua ha la possibilità di fare pratica in un contesto reale e vivere in prima persona le cose di cui ha letto o sentito parlare. Il nostro obiettivo è quello di fare vivere delle esperienze uniche e personalizzate, in un clima allegro e spensierato, come se fossimo un gruppo di vecchi amici.

Gli itinerari sono realizzati su misura sulla base degli interessi e delle preferenze dei partecipanti in tema di cultura, storia, geografia, lingua e cucina italiana. Selezioniamo con estrema cura le scuole, le guide e le strutture con cui collaboriamo.

Torino12 – 19 oktober 2019

Ladda dina sinnen på ett smakrikt äventyr!

Choklad. Eller hur, bara ordet får det att börja vattnas i munnen. Gelato, vill du testa på att vara en sann italienare så väljer du en kula av hasselnötschoklad. Vit tryffel, världens mest åtråvärda svamp växer här. Och det är bara början. Barolovin, kaffemärket Lavazza, Slow food-rörelsen, aperitifen Vermouth. Alla har de sina rötter härifrån. Följ med mig och smaka på Torino!

Det här är storstaden du åker till för att koppla av. Tempot är lägre än i t ex Milano och Rom, kanske just för att torinesi vet en hel del om konsten att njuta av livets goda. Ett stort antal chokladfabriker säger en del! En gång huvudstad i kungariket Savojen skvallrar också om en intressant historia. Inte minst i den största katedralen, här förvaras nämligen det som påståtts vara Jesu liksvepning.

Söder om Torino i Piemontes vindistrikt ligger den pittoreska staden Alba. Här växer hasselnötterna i träden och i jorden gömmer sig de gudomliga knölarna. Vi följer med tryffelhundarna på sin jakt och firar därefter med att prova regionens eleganta rubinröda och fylliga viner som många anser är Italiens bästa. Nordväst om Torino finner vi sedan det kungliga jaktslottet Venaria Reale. Ett mästerverk ifrån barocktiden med vackra parker och trädgårdar som återfått mycket av sin forna glans.

Under vår vecka i Torino kommer du att få möjlighet att prata italienska dagligen. Vårt hotell ligger centralt i ett av de gamla ståtliga palatsen med närhet till allt och bara 10 minuters gångavstånd från vår skola. Språkkursen består av fyra timmars lektion varje dag i fem dagar med mycket trevliga och duktiga lärare (kursnivå A1, A2, B1, B2, C1). Är du osäker på vilken nivå som passar dig bäst är du varmt välkommen att höra av dig så kan vi tillsammans diskutera oss fram till det.

Jag, Sandra, kommer att vara din värdinna under vistelsen.

Un caloroso saluto!

Pris:

1 395 € med del i dubbelrum
1 590 € enkelrum
I priset ingår ej flyg. Flyg med Lufthansa. Information om flyg får du i samband med anmälan.

Priset & programmet inkluderar:

• 7 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost
• Kurs i italienska, 20 timmar inkl studiematerial
• Guidad promenad i gamla stan i Torino med auktoriserad guide
• Aperitivo på Caffè San Carlo
• Heldagsutflykt: Vi besöker “Il Trifulau” som tar ut oss på en tryffeljakt och som också bjuder oss på lunch. Därefter besöker vi staden Alba med auktoriserad guide och en vingård med vinprovning
• Bussutflykt till det kungliga jaktslottet Venaria Reale inkl inträde
• En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
• En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Hela programmet samt priser och information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan
Torino, 12 – 19 oktober 2019

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum:

PalermoSicilien
9 – 16 november 2019

Staden som alla velat ha – en spegel av Medelhavets historia.

Fenicier, greker, romare, normander, bysantiner, spanjorer är bara några exempel. Det strategiska läget i Medelhavet har lockat hit de som just då har haft makten och gjort att kulturer, religioner och språk kommit och gått. Över 2 700 år med influenser från olika folkslag har satt sin prägel på arkitekturen, på konsten, på traditionerna och inte minst maten. Siciliens huvudstad är en av Italiens mest multietniska städer och var en gång en av de vackraste runt Medelhavet. Följ med mig till Palermo, en stad som berikar alla dina sinnen!

Slott, palats, katedraler, kyrkor, moskéer, kloster, borgar, tempel och teatrar. Mixen av olika kulturer har inte bara gett en fascinerande bredd utan även gett upphov till spännande fusioner och nya konstnärliga uttryck och arkitektoniska stilar som du kommer få uppleva många exempel på under vår vecka. Flera av dem finns på Unesco:s världsarvlista.

Palermo är mångfaldens stad. Och aristokratins Sicilien. Här samsas vacker och praktfull arkitektur vid stora soldränkta torg med smala labyrintiska gator och livliga, färgstarka marknader. Tusen år gamla marknader som är kända över hela Italien för sitt breda utbud. Här finner du också landets största operahus, det berömda Teatro Massimo, där delar av filmen Gudfadern 3 spelades in.

Vi startar vår resa redan hemma i Stockholm med en lättsam språkkurs fördelad på tre tillfällen. Bor du inte i Stockholm så kan vi t ex ses över Skype eller per telefon. Du kommer lära dig några enkla ord och fraser som rör konkreta situationer som du sedan kommer kunna praktisera under vår resa. Du får även lära dig om den sicilianska kulturen, musiken, vinet, maten och ja, den sicilianska atmosfären så att du kan ta till dig än mer när vi är där.

Jag, Sandra, kommer vara både din lärare och värdinna under vistelsen och har planerat en hel del aktiviteter som vi varvar med fler lättsamma språklektioner i italienska. Har du varit med mig på Sicilien förut så kanske det också kan vara roligt att veta att vår omtyckta och kunniga guide Gaetano, som bor i Palermo, kommer finnas med oss hela veckan. Tillsammans kommer vi inte bara visa dig alla sevärdheter, vi kommer också visa dig våra smultronställen. Mitt mål med den här resan är att när du väl sitter på flyget hem igen, så känner du dig lite som en ”palermitano”.

Vi kommer på hel- och halvdagsturer åka runt och besöka några charmiga städer och deras omgivningar, uppleva fantastisk arkitektur, prova viner och gå en matlagningskurs:

Tempeldalen i Agrigento blir en dag vid en av världens mest enastående antika platser som så klart också är med på Unesco:s världsarvslista. Agrigento var under antiken en av Greklands viktigaste städer och La Valle dei Templi uppfördes för att hylla gudarna. Den ligger vackert på en platå med utsikt över havet. Här finns ruiner av sju tempel varav ett är ett av de två bäst bevarade grekiska templen i världen.

Matlagningslektion har vi med Vincenzo och hans mamma Lucia på familjens restaurang i Palermo. De olika folkslagen som genom tiderna kommit till Palermo har introducerat olika smaker och dofter som bidragit till ett kök som är något alldeles extra. Vincenzo och Lucia kommer lära oss laga några sicilianska specialiteter som vi sedan avnjuter tillsammans.

Erice & Marsala med vinprovning. 750 meter upp på en klippa har bergsbyn Erice en fantastisk utsikt. Den här flera tusen år gammal byn är ett besök tillbaks i medeltiden och samtidigt får vi uppleva kulturarv från olika epoker av folkslag. Sen tar vi oss vidare till Marsala, centrum för Siciliens vindistrikt, där vi äter lunch på en välrenommerad vingård samtidigt som vi provar familjens viner som de producerat i generationer.

Monreale ligger på höjderna strax bakom Palermo. Stadens katedral från slutet av 1100-talet är något du inte vill missa. Av vissa ansedd som Europas vackraste. Det är verkligen ett mästerverk med sina guld- och marmorklädda motiv på väggar och tak och sina normandiska pelarkolonner och detaljrika arabinspirerade bågar.

Jag har noga valt ut vårt hotell på en parallellgata till shoppinggatan Via Roma i gamla stan, nära allt som du vill se, så att du enkelt kan promenera runt på egen hand. Ett vackert och nyrenoverat 5-stjärnigt hotell med lång historia och vars majestätiska ljuskrona i lobbyn användes i inspelningen av den välkända romanen Il Gattopardo (Leoparden).

Pris:

Per person med del i dubbelrum, 22 900 kr
Tillägg enkelrum, 2 990 kr

Program dag för dag:

Ladda ner fullständigt program som pdf.

Priset & programmet inkluderar:

• Kurs i italienska i Stockholm, 6 tim inkl studiematerial. Datum: 21 och 28 okt samt 4 nov. Tid: 18:00 – 19:30. Bor du inte i Stockholm så kan vi träffas via Skype eller per telefon istället.
• Flyg med Lufthansa via Frankfurt t/r Stockholm-Palermo. Alt. från Köpenhamn eller Göteborg.
• Privat transfer t/r från flygplatsen till hotellet i Palermo.
• Sju övernattningar i dubbelrum inkl frukost på 5-stjärnigt hotell i Palermo.
• Välkomstdrink
• En apertif på Teatro Massimo.
• Tre middagar på lokala restauranger inkl dryck.
• Två luncher på lokala restauranger inkl dryck.
• Ett besök hos en vinproducent med vinprovning.
• Matlagningslektion med sicilianska specialiteter inkl middag.
• Utflykter till städerna Erice, Marsala och Monreale med guide inkl transfer samt inträden enligt program.
• Dagsutflykt till Tempeldalen inkl guide.
• Två stadspromenader med guide i Palermo.
• Tre lektioner i italienska i Palermo (3 tim).
• Skatt och dricks

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Hela programmet samt priser och information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se

Boka resan
Palermo, Sicilien 9 – 16 november 2019

 
Faktureringsadress om annan än ovan:

 
Önskad typ av hotellrum:

 
Välj avreseort:

Bologna21 - 28 mars 2020

På Bologna, Italiens mathuvudstad, blir man aldrig mätt.

Vilken vacker stad och vilken underbar atmosfär! Folk satt på uteserveringar av alla slag, umgicks och åt gott. Bologna är Italiens mathuvudstad. Tortellini, ravioli, ragù alla bolognese är bara några av de kända maträtterna som kommer härifrån. När jag senast besökte Bologna letade jag framför allt efter ett bra hotell, men hittade istället ett unikt så kallat ”boutiquehotell” beläget i den mest eleganta delen av staden.

Manuela, vars familj ägt hotellet i generationer, tog mig genast på en rundtur bland annat till hotellets fantastiska takterrass där vi kommer att kunna sitta och njuta av både gott vin och en makalös utsikt över Bolognas röda tak. Knappt 10 minuters promenad från hotellet, förbi kaféer, eleganta affärer och vackra gamla byggnader, ligger skolan där våra dagliga språklektioner kommer att äga rum. Skolan ligger inrymd i en fantastisk byggnad, alldeles vid Piazza Santo Stefano och nära det kända medeltida tornet Torre degli Asinelli.

Förutom rektorn träffade jag där några av skolans lärare som passionerat gör sitt yttersta för att lära ut la bella lingua till sina elever. Ja, Bologna har verkligen ingredienserna som krävs för att skräddarsy en oförglömlig vecka till dig, som tillsammans med nya och gamla vänner, vill uppleva genuin italiensk kultur och samtidigt ta din redan goda italienska till en ny nivå.

Anmälan

Resan har ett begränsat antal platser med ett fåtal platser kvar. Anmäl dig till info@vivalasvezia.se senast den 10 oktober 2019.

Priset inkluderar

  • 7 nätter på 4-stjärnigt hotell Touring Bologna inkl frukost
  • Kurs i italienska på Academya Lingue, 20 timmar inkl studiematerial
  • Guidad promenad i gamla stan i Bologna med auktoriserad guide
  • Aperitivo med tilltugg
  • Heldagsutflykt till La Rocchetta Mattei inkl transfer, guidad tur, inträdesbiljett och lunch
  • En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
  • En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)
  • Varje eftermiddag erbjuder skolan en del aktiviteter som är inkluderade i priset. Du bestämmer själv om du vill vara med genom att anmäla dig direkt i skolans reception.

Pris

Dubbelrum 1395 €
Enkelrum 1585 €

Flyg ingår ej i priset. Information om flygresan får du i samband med din bokning.

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se

Boka resan

Bologna, 21–28 mars 2020

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum:

MarcheI samarbete med restaurang Montanari
5 – 11 MAGGIO 2020

Åk vilse med mig och upplev en bortglömd del av Italien!

Tänk dig att jag viskar det här i ditt öra för nu ska jag berätta för dig om ett ställe många inte upptäckt än. En plats där du har både snötäckta bergstoppar och kritvita stränder och däremellan ett kuperat landskap fyllt med nationalparker, historiska städer, medeltida byar där tiden verkar ha stannat och snirkliga vägar som man faktiskt vill köra lite vilse på för en stund. Och allt omgett av ett slags lugn. De som bor här sägs nämligen vara mycket nöjda med livet. Kom med och lär känna Marche!

Granne med Toscana, då är det lätt att bli bortglömd. Men Marche är minst lika vackert, dessutom billigare och med färre turister. Köket är lika mångfasetterat som landskapet. Och historia råder det ingen brist på.

Jag, Sandra, kommer vara din värdinna under vistelsen och tillsammans med min vän Stefano som bor i Marche så har jag planerat in ett flertal spännande aktiviteter för oss under veckan. Du kommer bl a få uppleva dramatisk, orörd natur i nationalparken Monti Sibillini, besöka charmiga byar och träffa dess invånare. Tillaga och smaka på traktens specialiteter på den omtyckta agriturismo-gården Villa Cicchi. Och besöka den familjedrivna vingården Tenuta Cocci Grifoni där vi äter lunch och avnjuter av familjens goda viner.

Vi bor på fyrstjärnigt hotell mitt i kulturstaden Ascoli Piceno vid Appeninernas fot. Det här är kanske Marches vackraste stad. Med alla byggnader uppförda i kalkstenen travertino så är den både ljus och stämningsfull. Inte minst torget Piazza del Popolo som anses vara ett av Italiens vackraste. Här ligger också landets kanske mest anrika café, Caffè Meletti. Stefanos kusin, Matteo Meletti, kommer välkomna oss till sin stad och bjuda på sin familjs berömda likör med samma namn medan han berättar lite om caféets över hundraåriga historia.

Pris

21 700 kr med del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 3 900 kr

Priset & programmet inkluderar

• Direktflyg med SAS t/r Stockholm Arlanda – Rom Fiumicino
• Busstransfer t/r från flygplatsen i Rom till hotellet i Ascoli Piceno (bussresan tar ca 2 h)
• 6 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost
• Italienska lektion i Stockholm
• Italienska lektion i Ascoli Piceno
• Guidad promenad i Ascoli Piceno med auktoriserad guide
• Utflykt till nationalparken Monti Sibillini
• Besök till byarna Smerillo e Force inkl testa på koppar konsthantverk
• Besök på Cave Cavam inkl att testa på stenhuggarkonsten
• Vinprovning och språklektion med lunch
• Matlagningskurs inkl lunch på agriturismo-gården Villa Cicchi
• Välkomstdrink på historiska Caffè Meletti
• En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
• En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)
• Skatt och dricks

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Hela programmet samt priser och information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan
Marche, 5 – 11 maj 2019

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum: