Upp
Meny

Studia l’italiano in Svezia e scopri insieme a noi l’Italia più vera e genuina

I viaggi VivalaSvezia sono rivolti ad adulti che amano l’Italia e l’italiano. Accompagniamo i partecipanti alla scoperta delle realtà più autentiche e delle gemme nascoste di ogni destinazione. Chi studia la lingua ha la possibilità di fare pratica in un contesto reale e vivere in prima persona le cose di cui ha letto o sentito parlare. Il nostro obiettivo è quello di fare vivere delle esperienze uniche e personalizzate, in un clima allegro e spensierato, come se fossimo un gruppo di vecchi amici.

Gli itinerari sono realizzati su misura sulla base degli interessi e delle preferenze dei partecipanti in tema di cultura, storia, geografia, lingua e cucina italiana. Selezioniamo con estrema cura le scuole, le guide e le strutture con cui collaboriamo.

Apulien & Matera12 – 18 settembre 2021
svd accent

Låt mig visa dig ett Italien du inte upplevt förut.

Landskapet är kargt och dramatiskt med plötsliga kanjoner, ibland över 100 m djupa. Här finns dinosauriespår. Och framförallt grottor. Vissa kilometerlånga, andra svindlande djupa. Flera magiskt vackra. Och de som under årtusenden fungerat som bostäder, faktiskt ända fram till 1950-talet. Då ansett som Italiens skam, idag är staden Matera världskulturarv. Följ med mig till mina hemtrakter i södra delen av Italien – en magisk värld ovan och under jord!

Vi kommer bo i den pittoreska hamnstaden Trani i min barndomsregion Apulien, eller Puglia som vi säger på italienska. Härifrån ger vi oss ut för att upptäcka ett Italien som många turister inte tidigare upplevt.

Jag, Sandra, kommer vara både din värdinna och lärare under vistelsen. Tillsammans med min vän Filippo, professionell naturguide, född och uppvuxen i Trani, så har jag planerat en hel del spännande aktiviteter som vi varvar med lättsamma språklektioner i italienska.

Men, vi startar vår resa redan hemma i Stockholm med en trivsam språkkurs fördelad på två tillfällen. Bor du inte i Stockholm så kan vi t ex ses över Zoom. Du kommer lära dig några enkla ord och fraser som rör konkreta situationer som du sedan kommer kunna praktisera under vår resa. Du får även lära dig om kulturen, musiken, vinet, maten och ja, den italienska atmosfären så att du kan ta till dig än mer när vi är på plats.

Vi kommer ge oss ut på vandring och cykelturer där Filippo guidar oss igenom naturen och historien. Utflykter med fokus på att uppleva omgivningarna, den avslappnande atmosfären och den goda maten snarare än fysiska utmaningar.

Grottstaden Matera, ligger dramatiskt på kanten av en djup ravin alldeles över gränsen i grannregionen Basilicata. I den gamla stan, Sassi di Matera, förflyttar vi oss för en stund till en annan tidsålder och får uppleva några av världens äldsta och bäst bevarade bostäder. Här i grottorna bodde ca 15 000 invånare i en labyrint full av trappsteg och smala gångar ända fram till 1950-talet. Vår guide tar oss med på en spännande och annorlunda promenad och berättar en historia som berör.

Alberobello är känt för sina över tusen toppiga hus “trulli”. Staden finns med på Unesco:s världsarvslista. De branta gatorna omges av dessa välhållna “trulli” som ofta har tak målade med magiska symboler som ska ge husets ägare lycka.

Matlagningskurs med min vän Miriam och hennes bror Nicola har vi på deras charmiga lantgård. Det apuliska köket anses vara ett av Italiens bästa och Miriam och Nicola kommer lära oss laga en av traktens specialiteter med råvaror från gården. I samband med matlagningen har vi en av våra lektioner i italienska – så det du lär dig blir användbart med en gång!

Parco Nazionale Alta Murgia, Altamura e la Gravina Sotteranea. Vi cyklar genom naturen tillsammans med Filippo som berättar om de spännande omgivningarna. Vi stannar till i Altamura för att smaka på det berömda brödet, Pane di Altamura, på focaccia och på lokala produkter. År 1993 upptäcktes “L’Uomo di Altamura”, Altamuramannen, ett delvis bevarat fossil som kan dateras 130 000 år tillbaka. Fyndet gjordes i ”Grotta Di Lamalunga”. Vi åker vidare med buss till Gravina di Puglia för att få en guidad tur i “La Gravina Sotterranea”.

Castel del Monte, ett av de mest berömda monumenten i Puglia och som även finns med på Unesco:s världsarvslista. Slottet med sina åttakantiga torn har en underbar utsikt över landskapet och havet. Vi kommer få en guidad tur inne på slottet och kommer även ha en lättare vandring i dess omgivningar.

Vi tar tåget över dagen till Bari och får en guidad tur i den charmiga gamla stan med sina smala gator där dörrarna står vidöppna och grannarna springer in och ut hos varandra på italienskt vis. Frågar du kan du säkert få köpa lite hemlagad pasta. Bari är Puglias huvudstad med färgglada hus, slott, katedral, strandpromenad och en stor, pulserande hamn.

Vår hemstad Trani är en historiskt betydelsefull stad med medeltida kyrkor, vacker romansk katedral och fina badstränder. En gång var Trani porten till och från det heliga landet och tempelriddarna hade både kyrka och sjukhus här. Vi kommer att bo på omtyckta Palazzo Paciotti, ett historiskt palats som nyligen renoverats till ett elegant B&B med stora ljusa rum, eget badrum och daglig städning. Systrarna Angela och Antonietta, vars familj äger Palazzo Paciotti, bjuder på frukost på takterrassen medan du njuter av den underbara utsikten. Palazzo Paciotti ligger centralt i gamla stan, nära katedralen och hamnen, så du enkelt kan promenera runt på egen hand.

Pris

Pris per person med del i dubbelrum 22 900 kr.
Enkelrumstillägg 3 500 kr.

Priset & programmet inkluderar:

• Kurs i italienska i Stockholm, 4 tim inkl studiematerial. Datum: 1, 8 september. Tid: 18:00 – 19:30. Bor du inte i Stockholm ses vi via Zoom.
• Flyg med Lufthansa t/r Stockholm – Bari. Flyg från Köpenhamn eller Göteborg är möjlig mot förfrågan. Ytterligare kostnad kan tillkomma.
• Privat transfer t/r från flygplatsen till Trani.
• Sex övernattningar på eleganta och nyrenoverade Palazzo Paciotti motsvarande ett fyrstjärnigt hotell
• En aperitif med tilltugg
• Sex frukostar – Frukostbuffé med utvalda lokala råvaror
• Sex måltider inkl. vin och vatten (fyra luncher och två middagar)
• Lättare vandring med guide i Parco Murgia Materana 
• Lättare vandring med guide i Parco Nazionale dell’Alta Murgia
• Guidad promenad i Tranis gamla stan
• Guidad promenad i Sassi di Matera
• En cykeltur (inkl. cykeluthyrning)
• En kort resa med tåg till Bari (inkl. biljett)
• Ett guidat besök i Alberobello
• Ett guidat besök i La Gravina Sotterranea
• Ett besök till Castel del Monte inkl guidad tur
• En matlagningskurs
• Ett besök i Altamura
• Guidad promenad i Bari
• Två lektioner i italienska
• Alla inträdesbiljetter
• Privat transfer med buss under hela veckan
• Skatt och dricks

Program dag för dag:

Ladda ner fullständigt program som pdf.

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Bokning per telefon 08 – 39 61 48

Boka resan

Apulien och Matera 12 -18 september 2021

Modena16 - 23 oktober 2021
svd accent

 

En kulturresa fylld med skön sång, god smak och snabba bilar.

Pavarotti, Enzo Ferrari Museum, Maserati, Lamborghini, Parmigiano Reggiano, Lambrusco, Aceto Balsamico di Modena, Pastakurs med en Rezdora, La Corale Rossini, “Prova på” kurs i italienska.

Följ med till norra Italien. Till distriktet Emilia Romagna och den mondäna universitetsstaden Modena. Till den förre megastjärnan och operadivan Luciano Pavarottis och den stegrande fullblodshingstens hemstad. Jag tänker naturligtvis på Ferrari, men också på Lamborghini, Maserati, Pagani och Ducati vars produktionsanläggningar och museer alla ligger samlade inom ett begränsat landområde mellan Bologna och Modena.

Modenas anor sträcker sig ända till antiken. Till det romerska kejsardömets glansdagar. Genom stadens historiska centrum vandrar du rent bokstavligt på samma gata som de gamla romarna en gång gjorde. Via Emlia löper i sin originalsträckning än idag förbi torget Piazza Grande där både revolutioner och avrättningar har ägt rum. Denna antika gata är idag ett mycket populärt promenadstråk. Både Piazza Grande och flera av de historiska byggnader som utgör torgets inramning är upptagna på UNESCO:s världsarvslista där även 1100-talskatedralen Duomo med sitt vita 86 meter höga klocktorn finns med.

I Modena kommer du att kunna frossa i god smak. Här produceras världens finaste balsamvinäger. Liksom ”ostarnas ost” Parmigiano Reggiano, den ursprungskyddade delikatessen prosciutto di Modena och vinet Lambrusco DOC. Och inte minst pasta som du själv kommer att få lära dig tillaga med hjälp av en Rezdora. Här finns även en av Italiens bästa och mest aktiva sångkörer – La Corale Rossini. Tillsammans tillbringar vi en hel vecka i Modena med omnejd. Ett ambitiöst program väntar där skön sång, utsökt mat, snabba bilar och guidade turer står för underhållningen. Bland annat.

För dig som vill och har möjlighet börjar vår resa redan i Stockholm. Med en lättare språkkurs fördelad på tre tillfällen. Bor du inte i Stockholm så kan vi t ex ses över Skype eller på telefon. Jag kommer att lära ut både ord och några enkla fraser som du har nytta av i Modena. Vi kommer även att prata om italiensk kultur, musik, mat och vin. Men framför allt så får vi tillfälle att lära känna varandra redan innan avfärd. Något som jag vet av erfarenhet att alla uppskattar.

Program dag för dag:

Ladda ner fullständigt program som pdf.

Pris

Pris per person med del i dubbelrum 23 200 kr.
Enkelrumstillägg 3 900 kr.

Priset & programmet inkluderar:

•Kurs i italienska i Stockholm, 6 tim inkl studiematerial. Datum: 20 sept, 4, 11 okt. Tid: 18:00–19:30. Bor du inte i Stockholm ses vi via Zoom.
•Flyg med Lufthansa t/r Stockholm – Bologna. Flyg från Köpenhamn eller Göteborg är möjlig mot förfrågan. Ytterligare kostnad kan tillkomma.
•Privat transfer t/r från flygplatsen till Modena
•Sju övernattningar i dubbelrum på Hotel Palace Milano
•Sju frukostar. Frukostbuffé med utvalda lokala råvaror
•Fem måltider inkl. dryck (tre luncher och två middagar)
•Guidad tur i Modenas historiska centrum
•Besök hos en vinproducent
•Guidad visning hos producent av balsamvinäger
•Besök hos producent av Parmigiano Reggiano
•Två lektioner i italienska i Modena
•Inträde och guidad tur i Casa Museo Pavarotti
•Guidad tur i “Teatro Comunale Pavarotti”
•Pastakurs med en Rezdora
•Inträde ”La Corale Rossini”
•Inträde i Museo Enzo Ferrari (Modena)
•Guidad visning Lamborghini
•Privat transfer med buss under hela veckan
•Skatt och dricks
Det här tillkommer
• Inträde Maserati (ca 30 €)
• Inträde Museo Ferrari (Maranello) (ca 25 €)

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Boka resan

Modena 16 – 23 oktober 2021