Upp
Meny

Lär dig italienska i Sverige och åk på kulturresor till det genuina italien

Att resa med oss till Italien innebär att du reser med någon som är född och uppvuxen där. Som visar dig var smultronställena gömmer sig och som ser till att du får möta det genuina italienska. Du får praktisera språket i verkligheten och uppleva det du läst och hört om på plats. Vårt mål är att du ska känna det som om du är ute och reser tillsammans med goda vänner!

Vi skräddarsyr alla våra språk- och kulturresor utifrån deltagarnas intressen och önskemål inom kultur, historia, geografi, språk och mat. Och vi väljer med varsam hand ut vilka skolor, guider, hotell osv som vi samarbetar med. Även om du tidigare inte har gått någon av våra språkkurser är du varmt välkommen att följa med.

Klicka på de olika resmålen så kan du läsa mer om och anmäla dig till dem som är aktuella just nu.

Marche4 – 10 Maj 2019

Åk vilse med mig och upplev en bortglömd del av Italien!

Tänk dig att jag viskar det här i ditt öra för nu ska jag berätta för dig om ett ställe många inte upptäckt än. En plats där du har både snötäckta bergstoppar och kritvita stränder och däremellan ett kuperat landskap fyllt med nationalparker, historiska städer, medeltida byar där tiden verkar ha stannat och snirkliga vägar som man faktiskt vill köra lite vilse på för en stund. Och allt omgett av ett slags lugn. De som bor här sägs nämligen vara mycket nöjda med livet. Kom med och lär känna Marche!

Mittemot Toscana, då är det lätt att bli bortglömd. Men Marche är minst lika vackert, dessutom billigare och med färre turister. Köket är lika mångfasetterat som landskapet. Och historia råder det ingen brist på.

Jag, Sandra, kommer vara din värdinna under vistelsen och tillsammans med min vän Stefano som bor i Marche så har jag planerat in ett flertal spännande aktiviteter för oss under veckan. Du kommer bl a få uppleva dramatisk, orörd natur i nationalparken Monti Sibbilini. Tillaga och smaka på traktens specialiteter på den omtyckta agriturismo-gården Villa Cicchi. Och besöka den familjedrivna vingården Tenuta Cocci Grifoni där mina vänner Silvia och Marina både låter oss prova viner, och lär oss prata om vin – på italienska.

Marche är dessutom känt för sina skor. Två av världens mest exklusiva skomärken, Tod’s och Hogan, har t ex sina ursprung härifrån. Vi får lära oss om hantverket och hur tillverkningen går till, från början till färdiga skor. Du kommer också få chansen till lite shopping på en av regionens prisvärda outlets.

Vi bor på fyrstjärnigt hotell mitt i kulturstaden Ascoli Piceno vid Appeninska bergens fötter. Det här är kanske Marches vackraste stad. Med alla byggnader uppförda i kalkstenen travertino så är den både ljus och stämningsfull. Inte minst torget Piazza del Popolo som anses vara ett av Italiens vackraste. Här ligger också landets kanske mest anrika café, Caffè Meletti. Stefanos kusin, Matteo Meletti, kommer välkomna oss till sin stad och bjuda på sin familjs berömda likör med samma namn medan han berättar lite om caféets över hundraåriga historia.

Under vår första dag i Ascoli Piceno kommer jag och Stefano berätta om Marches historia, om de aktiviteter vi planerat under veckan och ge dig lite användbara glosor för att de olika studiebesöken – som alla sker på italienska – ska bli så givande som möjligt. Du behöver därför kunna lite italienska. Om du är osäker på om du har tillräckligt med förkunskaper så är du varmt välkommen att höra av dig så kan vi tillsammans diskutera om resan passar dig.

Pris

1 480 € med del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 190 €
I priset ingår ej flyg. Information om flyget kommer senare.

Priset & programmet inkluderar

• Privat transfer t/r från flygplatsen i Rom till hotellet i Ascoli Piceno (bussresan tar ca 2 h)
• 6 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost
• Italienskalektion i Ascoli Piceno med syfte att förbereda dig inför veckans aktiviteter
• Guidad promenad i Ascoli Piceno med auktoriserad guide
• Lättare vandring i nationalparken Monti Sibbilini ihop med vildmarksguide inkl lunch
• Besök på Cave Cavam inkl att testa på stenhuggarkonsten
• Besök hos skotillverkare
• Vinprovning och språklektion med vintema
• Matlagningskurs inkl lunch på agriturismo-gården Villa Cicchi
• Välkomstdrink på historiska Caffè Meletti
• En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
• En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)
• Skatt och dricks

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Hela programmet samt priser och information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan
Marche, 4 – 10 maj 2019

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum:

Torino12 – 19 oktober 2019

Ladda dina sinnen på ett smakrikt äventyr!

Choklad. Eller hur, bara ordet får det att börja vattnas i munnen. Gelato, vill du testa på att vara en sann italienare så väljer du en kula av hasselnötschoklad. Vit tryffel, världens mest åtråvärda svamp växer här. Och det är bara början. Barolovin, kaffemärket Lavazza, Slow food-rörelsen, aperitifen Vermouth. Alla har de sina rötter härifrån. Följ med mig och smaka på Torino!

Det här är storstaden du åker till för att koppla av. Tempot är lägre än i t ex Milano och Rom, kanske just för att torinesi vet en hel del om konsten att njuta av livets goda. Ett stort antal chokladfabriker säger en del! En gång huvudstad i kungariket Savojen skvallrar också om en intressant historia. Inte minst i den största katedralen, här förvaras nämligen det som påståtts vara Jesu liksvepning.

Jag, Sandra, kommer vara din värdinna under vistelsen och jag har planerat in ett flertal spännande aktiviteter för oss under veckan. Du får bl a följa med på en gastronomisk promenad genom stan med aperitifer, färskostar och lokala specialiteter hela vägen till den anrika saluhallen med sina 88 numrerade delikatessdiskar. Vi tar oss också ut på historiska skattjaktsäventyr för att uppleva både stadens antika arv och pampiga barocktid.

Söder om Torino i Piemontes vindistrikt ligger den pittoreska staden Alba. Här växer hasselnötterna i träden och i jorden gömmer sig de gudomliga knölarna. Vi följer med tryffelhundarna på sin jakt och firar därefter med att prova regionens eleganta rubinröda och fylliga viner som många anser är Italiens bästa. Nordväst om Torino finner vi sedan det kungliga jaktslottet Venaria Reale. Ett mästerverk ifrån barocktiden med vackra parker och trädgårdar som återfått mycket av sin forna glans.

Torinos stadskärna är inte så stor och det går enkelt att promenera runt. Vi kommer bo centralt på fyrstjärnigt hotell i ett av de gamla ståtliga palatsen med närhet till allt och du kommer få flera tillfällen att ge dig ut på egna upptäcktsfärder mellan våra aktiviteter. Slinka in och ta en kaffe i baren som en äkta italienare – Torino har inspirerande kaffemenyer. Eller ta tillfället och smaka på den där glassen jag nämnde, hasselnötschoklad, på Fiorio, en av Italiens bästa glassbarer.

Under vår första dag kommer jag berätta både om Torinos historia och nutid och ge dig lite användbara glosor för att veckans aktiviteter – som alla sker på italienska – ska bli så givande som möjligt. Du behöver därför kunna lite italienska. Om du är osäker på om du har tillräckligt med förkunskaper så är du varmt välkommen att höra av dig så kan vi tillsammans diskutera om resan passar dig.

Det sägs att många minnen sitter i smaker. Jag hoppas den här resan kommer vara med dig länge!

Pris:

1 630 € med del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 230 €
I priset ingår ej flyg. Information om flyget kommer senare.

Priset & programmet inkluderar:

• Privat transfer t/r från flygplatsen till hotellet i Torino
• 7 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost
• Italienskalektion i Torino med syfte att förbereda dig inför veckans aktiviteter
• Aktivitet: Drinkprovning – Vi gör vår egen Vermouth
• Aktivitet: Guidad gastronomisk promenad i Torino med auktoriserad guide och gemensam avsmakningslunch
• Aktivitet: Guidad tur runt Palazzo Reale med ”bicerin”, Torinos svar på fika
• Aktivitet: Museo di Antichità
• Heldagsutflykt med tryffeljakt och lätt lunch, besök i staden Alba och på vingård med vinprovning
• Aktivitet: Guidad stadsvandring i barockstaden Torino
• Besök i Palazzo Barolo
• Bussutflykt till det kungliga jaktslottet Venaria Reale
• En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
• En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)
• Skatt

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Hela programmet samt priser och information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan
Torino, 12 – 19 oktober 2019

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum: