Upp
Meny

Studia l’italiano in Svezia e scopri insieme a noi l’Italia più vera e genuina

I viaggi VivalaSvezia sono rivolti ad adulti che amano l’Italia e l’italiano. Accompagniamo i partecipanti alla scoperta delle realtà più autentiche e delle gemme nascoste di ogni destinazione. Chi studia la lingua ha la possibilità di fare pratica in un contesto reale e vivere in prima persona le cose di cui ha letto o sentito parlare. Il nostro obiettivo è quello di fare vivere delle esperienze uniche e personalizzate, in un clima allegro e spensierato, come se fossimo un gruppo di vecchi amici.

Gli itinerari sono realizzati su misura sulla base degli interessi e delle preferenze dei partecipanti in tema di cultura, storia, geografia, lingua e cucina italiana. Selezioniamo con estrema cura le scuole, le guide e le strutture con cui collaboriamo.

Lecce24 ­– 31 mars 2019

Följ med till mitt hjärtas stad!

Välkommen att följa med till min älskade barndomsstad Lecce där jag fortfarande har min familj och många vänner. Lecce är huvudstad i området Salento i Puglia i den södra delen av Italien som brukar kallas ”klacken”. Vi kommer bo i hjärtat av gamla stan på Lecces äldsta hotell från 1700-talet. Här är det bilfritt så det är extra mysigt att promenera omkring och ta en kaffe eller en aperitif på ett av de många trevliga ställena i närheten av hotellet.

Lecce är verkligen en fantastisk stad fylld med kultur, historia, vackra barockkyrkor och inte minst god mat och trevliga invånare. Området är även mycket omtyckt av italienare från hela landet som väljer Salento för sina semestrar. Kusten bjuder på pittoreska små städer och vackra stränder med kristallklart vatten.

Jag hoppas att du vill följa med och uppleva livet nere i södra Italien. Du kommer att få träffa flera av mina vänner så att du får möjlighet att tala språket. Bland annat la signora Isabelle Bernardini som bjuder oss till sitt fantastiska hem och la signora Lucia som äger min favoritbokhandel i Lecce. Vi kommer också göra utflykter till städerna Otranto, Castro, Gallipoli, Galatina med lokal auktoriserad guide och mycket mer.

Resan passar även dig som har väldigt lite kunskaper i italienska. Vi ordnar med språklektioner på din nivå.

Un caloroso saluto!
Sandra

PRISET & PROGRAMMET INKLUDERAR

• Privat transfer t/r Brindisi-Lecce
• Sju övernattningar i dubbelrum inkl. frukost på̊ 5-stjärnigt hotell i Lecce
• Språklektioner i italienska, mest konversation inkl. studiematerial, 2 lektionstimmar per dag i fem dagar (1 lektionstimme = 45 min). Vi träffas efter frukost i en av hotellets vackra salar och under avslappande former talar vi italienska
• Utflykter till städerna Otranto, Castro, Gallipoli, Galatina med lokal auktoriserad guide inkl. transfer
• Stadspromenad med auktoriserad guide i Lecce
• Ett besök på Palazzo Bernardini med ”caffè/tè e pasticcini”
• Ett besök på Museo Archeologico Faggiano med auktoriserad guide
• Välkomstdrink
• En aperitif på ”Torre del Parco”, ett välrenoverat torn från 1400-talet
• En middag ”di benvenuto” (inkl. dryck)
• En middag ”di arrivederci” (inkl. dryck)
• Två̊ luncher på lokala restauranger (inkl. dryck)
• ”Caffè/tè e dolce leccese” på Caffè Cittadino

Möjlighet att gå på opera

Operasäsongen i Lecce börjar i mars. Teaterns program har inte kommit ut än, men det finns eventuellt möjlighet att köpa biljetter för de som är intresserade, så fort de har publicerat programmet. Teaterns biljetter ingår dock inte i priset.

PRIS

1400 € per person med del i dubbelrum.
Tillkommer enkelrumstillägg 195 €
I priset ingår ej flyg. Pris för flyg ligger på cirka 3 000 kr. Mer detaljerad info om flyg får du i samband med din anmälan.

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Senast 25 januari. Bokning görs via formuläret nedan. Reservation för att resan inte genomförs vid mindre än 15 deltagare. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan
Lecce, 24 ­– 31 mars 2019

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum:

Marche4 – 10 MAGGIO 2019

Åk vilse med mig och upplev en bortglömd del av Italien!

Tänk dig att jag viskar det här i ditt öra för nu ska jag berätta för dig om ett ställe många inte upptäckt än. En plats där du har både snötäckta bergstoppar och kritvita stränder och däremellan ett kuperat landskap fyllt med nationalparker, historiska städer, medeltida byar där tiden verkar ha stannat och snirkliga vägar som man faktiskt vill köra lite vilse på för en stund. Och allt omgett av ett slags lugn. De som bor här sägs nämligen vara mycket nöjda med livet. Kom med och lär känna Marche!

Mittemot Toscana, då är det lätt att bli bortglömd. Men Marche är minst lika vackert, dessutom billigare och med färre turister. Köket är lika mångfasetterat som landskapet. Och historia råder det ingen brist på.

Jag, Sandra, kommer vara din värdinna under vistelsen och tillsammans med min vän Stefano som bor i Marche så har jag planerat in ett flertal spännande aktiviteter för oss under veckan. Du kommer bl a få uppleva dramatisk, orörd natur i nationalparken Monti Sibbilini. Tillaga och smaka på traktens specialiteter på den omtyckta agriturismo-gården Villa Cicchi. Och besöka den familjedrivna vingården Tenuta Cocci Grifoni där mina vänner Silvia och Marina både låter oss prova viner, och lär oss prata om vin – på italienska.

Marche är dessutom känt för sina skor. Två av världens mest exklusiva skomärken, Tod’s och Hogan, har t ex sina ursprung härifrån. Vi får lära oss om hantverket och hur tillverkningen går till, från början till färdiga skor. Du kommer också få chansen till lite shopping på en av regionens prisvärda outlets.

Vi bor på fyrstjärnigt hotell mitt i kulturstaden Ascoli Piceno vid Appeninska bergens fötter. Det här är kanske Marches vackraste stad. Med alla byggnader uppförda i kalkstenen travertino så är den både ljus och stämningsfull. Inte minst torget Piazza del Popolo som anses vara ett av Italiens vackraste. Här ligger också landets kanske mest anrika café, Caffè Meletti. Stefanos kusin, Matteo Meletti, kommer välkomna oss till sin stad och bjuda på sin familjs berömda likör med samma namn medan han berättar lite om caféets över hundraåriga historia.

Under vår första dag i Ascoli Piceno kommer jag och Stefano berätta om Marches historia, om de aktiviteter vi planerat under veckan och ge dig lite användbara glosor för att de olika studiebesöken – som alla sker på italienska – ska bli så givande som möjligt. Du behöver därför kunna lite italienska. Om du är osäker på om du har tillräckligt med förkunskaper så är du varmt välkommen att höra av dig så kan vi tillsammans diskutera om resan passar dig.

Un caloroso saluto!

Pris

1 480 € med del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 190 €
I priset ingår ej flyg. Information om flyget kommer senare.

Priset & programmet inkluderar

• Privat transfer t/r från flygplatsen i Rom till hotellet i Ascoli Piceno (bussresan tar ca 2 h)
• 6 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost
• Italienskalektion i Ascoli Piceno med syfte att förbereda dig inför veckans aktiviteter
• Guidad promenad i Ascoli Piceno med auktoriserad guide
• Lättare vandring i nationalparken Monti Sibbilini ihop med vildmarksguide inkl lunch
• Besök på Cave Cavam inkl att testa på stenhuggarkonsten
• Besök hos skotillverkare
• Vinprovning och språklektion med vintema
• Matlagningskurs inkl lunch på agriturismo-gården Villa Cicchi
• Välkomstdrink på historiska Caffè Meletti
• En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
• En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)
• Skatt och dricks

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Hela programmet samt priser och information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum:

Torino12 – 19 oktober 2019

Ladda dina sinnen på ett smakrikt äventyr!

Choklad. Eller hur, bara ordet får det att börja vattnas i munnen. Gelato, vill du testa på att vara en sann italienare så väljer du en kula av hasselnötschoklad. Vit tryffel, världens mest åtråvärda svamp växer här. Och det är bara början. Barolovin, kaffemärket Lavazza, Slow food-rörelsen, aperitifen Vermouth. Alla har de sina rötter härifrån. Följ med mig och smaka på Torino!

Det här är storstaden du åker till för att koppla av. Tempot är lägre än i t ex Milano och Rom, kanske just för att torinesi vet en hel del om konsten att njuta av livets goda. Ett stort antal chokladfabriker säger en del! En gång huvudstad i kungariket Savojen skvallrar också om en intressant historia. Inte minst i den största katedralen, här förvaras nämligen det som påståtts vara Jesu liksvepning.

Söder om Torino i Piemontes vindistrikt ligger den pittoreska staden Alba. Här växer hasselnötterna i träden och i jorden gömmer sig de gudomliga knölarna. Vi följer med tryffelhundarna på sin jakt och firar därefter med att prova regionens eleganta rubinröda och fylliga viner som många anser är Italiens bästa. Nordväst om Torino finner vi sedan det kungliga jaktslottet Venaria Reale. Ett mästerverk ifrån barocktiden med vackra parker och trädgårdar som återfått mycket av sin forna glans.

Under vår vecka i Torino kommer du att få möjlighet att prata italienska dagligen. Vårt hotell ligger centralt i ett av de gamla ståtliga palatsen med närhet till allt och bara 10 minuters gångavstånd från vår skola. Språkkursen består av fyra timmars lektion varje dag i fem dagar med mycket trevliga och duktiga lärare (kursnivå A1, A2, B1, B2, C1). Är du osäker på vilken nivå som passar dig bäst är du varmt välkommen att höra av dig så kan vi tillsammans diskutera oss fram till det.

Jag, Sandra, kommer att vara din värdinna under vistelsen.

Un caloroso saluto!

Pris:

1 395 € med del i dubbelrum
1 590 € enkelrum
I priset ingår ej flyg. Flyg med Lufthansa. Information om flyg får du i samband med anmälan.

Priset & programmet inkluderar:

• 7 nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost
• Kurs i italienska, 20 timmar inkl studiematerial
• Guidad promenad i gamla stan i Torino med auktoriserad guide
• Aperitivo på Caffè San Carlo
• Heldagsutflykt: Vi besöker “Il Trifulau” som tar ut oss på en tryffeljakt och som också bjuder oss på lunch. Därefter besöker vi staden Alba med auktoriserad guide och en vingård med vinprovning
• Bussutflykt till det kungliga jaktslottet Venaria Reale inkl inträde
• En middag ”di benvenuto” inkl dryck (vin och vatten)
• En middag ”di arrivederci” inkl dryck (vin och vatten)

Resegaranti

VivalaSvezia har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet för våra deltagares trygghet. Läs mer om vad det innebär här >

Bokning

Bokning görs via formuläret nedan. Hela programmet samt priser och information om anmälningsavgift kommer på begäran via mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Sandra Troedsson Mastroleo
Mejl: info@vivalasvezia.se
Telefon: 0708 – 98 19 64

Boka resan

 
Faktureringsadress om annan än ovan

 
Dina nuvarande förkunskaper i italienska enligt Europarådets nivåskala:

 
Önskad typ av hotellrum: